« Terug

Optimaliseer de handhygiëne in je tandartspraktijk met deze sterke handschoenen

Themapagina-Blog8-MacDental.jpg17 jul

Als tandarts heb je te maken met vele regels rondom de hygiëne binnen de tandartspraktijk. Ze zijn allemaal te lezen in de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Bij MAC DENTAL kennen we die regels en we leveren eveneens de benodigdheden. We helpen je graag op weg, zodat jij je kunt focussen op je patiënten.  

Handhygiëne en handschoenen

Onder andere op het gebied van handhygiëne zijn er veel regels. Handen kunnen namelijk micro-organismen overdragen. Handschoenen kunnen al veel risico’s verkleinen. Zeker als je, zoals voorgeschreven staat, bij iedere patiënt anderen aantrekt. Zo kun je de micro-organismen die voorkomen in bloed, speeksel, slijmvliezen, et cetera, niet overbrengen op de volgende patiënt.

Helaas gebeurt het vaak dat handschoenen tijdens een behandeling kapot gaan. Je moet dan de behandeling staken en nieuwe handschoenen aantrekken. Erg hinderlijk. Veel handschoenen zijn van mindere kwaliteit en trek je nu eenmaal snel kapot. Bij MAC DENTAL hebben we handschoenen in ons assortiment die niet kunnen scheuren. Handschoenen van het merk Maimed.

"Wij hebben Maimed handschoenen geïntroduceerd binnen de tandheelkunde."

Neem contact op ▸

Maimed handschoenen

“Maimed is een Duits merk dat vooral gebruikt wordt in ziekenhuizen. Wij hebben Maimed handschoenen geïntroduceerd binnen de tandheelkunde. In de ziekenhuizen was men erg tevreden over deze handschoenen vanwege de goede kwaliteit en de scherpe prijs. Een uiterst fijn product voor de tandarts dus!” aldus Mathieu Deijns van MAC DENTAL.

Wij leveren handschoenen van latex en nitril. Latex is ontzettend sterk. Heb je een patiënt met een latexallergie? Dan zijn nitril handschoenen een uitkomst. Deze hebben dezelfde goede eigenschappen als latex, maar bevatten geen latex-ingrediënt.  

Tandartsmateriaal webshop

Naast handschoenen leveren we nog meer tandartsmateriaal op gebied van hygiëne. Ook leveren we innovatieve bleekmiddelen (Contrast Europe) en ergonomische Pony zadelstoelen (ERGOsp). Deze artikelen kun je allemaal bekijken in onze webshop. Heb je een vraag? Wij helpen je graag met Material, Advice en Care.

Neem contact op ▸

« Terug

Scroll naar boven