« Terug

ERGOsp: ergonomische stoelen voor een gezonde zithouding

Themapagina-Blog6-MacDental.jpg22 mei

“Zitten is het nieuwe roken”, zeggen ze tegenwoordig. En dat is wel terecht. Uit onderzoek is gebleken dat 70 tot 85 procent van de bevolking te maken krijgt met rug- en nekklachten die voortkomen uit onder andere statische spierbelasting. Als tandarts zit je veel, dus wellicht maak je je hier druk over. Gelukkig zijn er ook stoelen die ervoor zorgen dat je niet zo statisch zit. Je lichaam heeft meer bewegingsvrijheid. Bij MAC DENTAL leveren we deze ergonomische stoelen onder de merknaam ERGOsp.

Ergonomische stoelen voor je tandartspraktijk

Wat maakt de stoelen van ERGOsp zo bijzonder? “De stoelen van ERGOsp geven de tandarts een goede houding waardoor de spierbelasting gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld”, aldus Alex Michils van MAC DENTAL. We hebben lang gestudeerd op de perfecte houding van de tandarts en hebben uiteindelijk de Pony zadelstoelen ontworpen. Deze stoelen staan synoniem voor een dynamische zithouding. Ze zijn niet alleen gezond voor je lichaam, ze geven je ook het comfortgevoel van de klassieke bureaustoel.

"De tandarts zal altijd in een actieve, rechte positie zitten."

“Wij hebben de Pony zadelstoelen op zo’n manier ontworpen dat de wervelkolom van de zittende automatisch zijn natuurlijke, anatomische vorm aanneemt”, aldus Alex. “De tandarts zal altijd in een actieve, rechte positie zitten. Nek-, schouder- en rugklachten door overbelasting zullen niet meer voorkomen.”

Neem contact op ▸

Pony Balance

Er zijn 4 uitvoeringen van de Pony zadelstoelen: Pony Pur, Pony Elegance, Pony Comfort en Pony Balance. “Pony Balance staat op nummer 1. Hier hebben we een gepatenteerde extender ingebouwd. De extender zorgt ervoor dat het zadel in alle richtingen vrij kan bewegen. Dit wil zeggen dat je de voordelen van een zitbal hebt en ook nog uiterst stabiel zit.”

Tandarts advies ERGOsp

Wil je tandarts advies op maat en uitproberen welke Pony zadelstoel het beste bij je past? Wij regelen graag een gratis proefplaatsing. Zo kun je ervaren hoe fijn de stoel zit. Wij hebben eveneens een showroom waar je de stoelen kunt beleven. Neem vooral contact op voor meer informatie.

Neem contact op ▸

« Terug

Scroll naar boven